Waarom kiezen voor shoppen als je ook je kleding kan ruilen?

Het is een voordelige make-over voor je kleerkast

Door mijn kledingstuks te ruilen kan ik op een leuke manier de kledingstuks wegdoen die ik nooit draag. Zo maak ik weer plaats voor andere stuks die me elke ochtend weer blij maken. Kledingruilen is niet enkel leuk als je je kast moet opruimen maar ook als je bijvoorbeeld van maat of stijl veranderd bent. Geen fan meer van truien met sterren? Dan kan je die gewoon ruilen voor een nieuwe ster in jouw garderobe.

Elk kledingstuk heeft een verhaal

Elk kledingstuk dat je ruilt of tweedehands koopt heeft een verhaal. Misschien kocht iemand het op een prachtige reis of voor een speciale gelegenheid? Of misschien is het wel met de hand gebreid door een lieve oma? Zelf ga ik graag op zoek naar het verhaal achter het kledingstuk, je kan de labels bestuderen, op zoek gaan naar het merk of gewoon kijken naar de manier waarop het stuk gemaakt is. Misschien is het wel een uniek stuk gemaakt door een kleermaker.

Je helpt het milieu een handje

Elk kledingstuk dat je draagt, van welke kwaliteit dan ook, heeft grondstoffen nodig om gemaakt te worden. De productie van deze grondstoffen heeft een grote ecologische impact. Niet enkel wordt er een grote hoeveelheid CO2 uitgestoten maar er is ook bijvoorbeeld een grote hoeveelheid water nodig om katoenplanten te laten groeien. Deze milieu-impact valt helemaal weg als je kleding ruilt. :)

… én het is gewoon super leuk!

Last but not least: kledingruilen is gewoon super leuk! Zelf ruilde ik al kleding op een vriendinnenavondje, op een ruilevenement en natuurlijk in De Ruilbar. Dit waren stuk voor stuk top-ervaringen. Of je nu een moeder-dochter momentje er van maakt of met je zus gaat snuisteren: je hebt gegarandeerd een leuke dag. Je kan de gekste kledingstuks tegenkomen om je te verkleden of een prachtige jurk voor je volgend gala-event.  


Op zoek naar een manier om je kleding te ruilen? Hou dan zeker onze Facebook- en Instagrampagina's in de gaten!

Kleding ruilen is het nieuwe shoppen !

COPYRIGHT © ALL RIGHTS RESERVED

Maandag

Dinsdag

Woensdag

Donderdag

Vrijdag

Zaterdag

Zondag

Gesloten

10.00 - 18.00u

10.00 - 18.00u

09.00 - 17.00u

10.00 - 18.00u

10.00 - 18.00u

Gesloten

De Ruilbar

Molenstraat 40

3600 Genk

info@deruilbar.be